Samarbeten

Jag samarbetar med flera olika chokladföretag som till exempel Malmö Chokladfabrik, Chokladhuset Limhamn, Werners Gourmetservice, Svenska Kakaobolaget, Åsö med flera. 

Men även med Kiviks Musteri då jag använder deras produkter för att skapa praliner. Storfavoriten är ”Varm&Kall” äppelbrygg. Praliner med Kiviks Musteri smaker finns att köpa i Solnäsgården utanför Malmö-Lund och förhoppningsvis snart även i Kivik. Du kan även hitta ina praliner i några av Malmös bästa restauranger så som Lyran & Green Mango. Ofta hittar ni mig även på REKO-ring Malmö och REKO-ring Stångby. 

REKO-ring
Pralinslaget
Nyckelpiga pralin

Pralinslaget

Det fanns väldigt begränsat utbud vad gäller att utbilda sig inom choklad/pralinmakeri i Sverige. Därför skapade jag, Liis och Annika Löf (Jonsered choklad) Pralinslaget. Vi började med chokladworkshop där Sveriges pralinmakare kunde samlas, lära och inspireras ifrån varandra. Nästa steg var att ordna kurser med Sveriges främsta pralinörer. Vi har t ex haft kurs med Kalle Jungstedt i Höganäs, ”Pink Panther Project” med Martin Morand & Jonas Nilsson hos Chocolatte i Helsingborg och senast var det pralinkurs med Milly Magnusson i samarbete med Svenska Kakaobolaget i Skåne Tranås.
För att kunna ”samla” alla svenska pralinmakare och kunna mäta sig med (och inspirera) varandra, skapade vi 2019 Det Stora Pralinslaget – som är Sveriges största pralintävling. Alla, både amatörer och professionella chocolatiers tävlar här med lika villkor.