Recept

Här finns det utvalda recept i bokstavsordning samt tips på hur man skapar de bästa fyllningarna och vackraste pralinerna. Med den här sidan hoppas jag att jag kan inspirera dig till många lyckade praliner framöver! 

Julpraliner
Cherry Christmas praliner i samarbete med Valrhona/Werners Gourmetservice

Att göra egna praliner

Jag skapar mina ganacher genom att först smälta chokladen i micron och sedan blanda med varm vispgrädde (med glykos). Därefter ska det koka upp och sedan svalna till cirka 80°C. För att sedan få perfekt emulsion som har bra hållbarhet och skön textur mixar jag med stavmixer utan att släppa in luftbubblor. Därefter fyller jag alltid mina chokladskal direkt med färsk ganache (eller annan fyllning) när den har perfekt konsistens med ganska hög fluiditet men tillräckligt sval för att inte smälta skalen. Detta gör man för att fyllningen ska plana ut sig, så att det ska bli lätt att locka och få tunna bottnar på pralinerna.

Enligt mig har en perfekt pralin ett tunt, jämnt, krispigt och glansigt skal där botten är lika tunt som skalet. Praliner är också en färskvara och bör för bästa smakupplevelse ätas inom ett par veckor, även om de kan hålla upp till två månader.

Min favoritchoklad som jag jobbar mest med i recepten är; 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Preeti

    Thank you for sharing your wonderful work. Your excellent recipe has been presented very well. I look forward to trying your recipes and learning more from you.

    Thank you & Best regards 🙂

Lämna ett svar