OM MIG
Rotat i mina rötter och hittat väldigt intressanta grejer. Det är självklart att jag skulle hitta till chokladen och börja jobba med det. Har nämligen ärvt det. Måste undersöka mera och kommer sedan ha en text OM MIG här på hemsidan där du kan läsa hur allt det där med choklad började (innan jag var född dessutom)

Gamla plåtburken (lägg märke till färgerna blå-gul) på bilden är min relik från farmor som jobbade i Estniska chokladfabriken under Estlands guldtider – självständiga åren efter första världskriget.

Pralinslaget

Det fanns väldigt begränsat utbud vad gäller att utbilda sig inom choklad/pralinmakeri i Sverige. Därför skapade jag, Liis och Annika Löf (Jonsered choklad) Pralinslaget. Vi började med chokladworkshop där Sveriges pralinmakare kunde samlas, lära och inspireras ifrån varandra. Nästa steg var att ordna kurser med Sveriges främsta pralinörer. Vi har t ex haft kurs med Kalle Jungstedt i Höganäs, ”Pink Panther Project” med Martin Morand & Jonas Nilsson hos Chocolatte i Helsingborg och senast var det pralinkurs med Milly Magnusson i samarbete med Svenska Kakaobolaget i Skåne Tranås.
För att kunna ”samla” alla svenska pralinmakare och kunna mäta sig med (och inspirera) varandra, skapade vi 2019 Det Stora Pralinslaget – som är Sveriges största pralintävling. Alla, både amatörer och professionella chocolatiers tävlar här med lika villkor.