Du visar för närvarande JULPRALINER 2021
Julask 2021

JULPRALINER 2021

Nu finns det julpraliner i webshopen, så det är bara att klicka hem en ask i passande storlek. Julasken består av sex olika smaker. Varje pralin reflekterar min syn/smak på en stad. Det blir en resa genom halva Sverige men även på olika kontinenter med smakupplevelser utöver det vanliga. Personer med svaghet för choklad varnas – dessa chokladpraliner är 100% beroendeframkallande. Man måste skaffa flera för att överleva;)
Simrishamn – valnötter och havssalt. Valnötter speglaralla exotiska turister som fyller stan på somrarna. Redan Carl Von Linné nämnde valnötter i samband med Simrishamn. Havssalt reflekterar stans läge vid havet samt vinterhalvåret då befolkningen i Simrishamn krymper till bara simrishamnare. Färgen på pralinen är sandstränder i och runt Simrishamn, med några mörka streck (tång;)?
Stockholm – kaffekask. Bold and Beautiful, guldigt vacker, vår avlånga kungarikes huvudstad, där folk helst klär sig i svart och fikar vid första tillfälle. Med vinterkylan smyger man med kaffekask (Kahlua*), fast med trendig tvist i form av len cappuccino på karamellchoklad. För att balansera sötman är en väldigt mörk 85% Arcango Noir från Cluizel.
Old Tallinn – kokos & rumbaserad örtlikör*. En av mina bästa praliner genom tiderna. Exotisk kokosmarshmallow i samspel med karamellchoklad ganache, smaksatt med väldigt speciell rumbaserad örtlikör* Vana Tallinn (Gamla Tallinn). Beskrivningen ger inte denna pralin rätt, det ska smakas och då faller man pladask!
Lübeck – körsbär, marsipan och likör. Delikat körsbärsmarmelad smaksatt med Brandy. Följt av hemmagjord marsipan och sist en mörk-mjölk chokladganache på goaste San Martin chokladen från Cluizel.
Casablanca – romantisk, exotisk och kryddig. Apelsinkola med Cointreau*, mörk chokladghanache och kryddig/krispig pepparkaksbotten i karamellchoklad. En perfekt Julpralin utan dess like.
New Orleans – pekanpaj med lönnsirap. Otroligt tydlig pekannötssmak som gifter sig med Maple sirap – match made in New Orleans. Det finns ingen återvändo efter denna godbiten.