Julpraliner ska vara färska, ”nybakade” till Jul och även hålla till NyÅrsAfton. Jag kommer sälja Julchoklad på helgen lördag-söndag 21-22 December kl 11-17 i Stärkan i Kivik. Om jag inte säljer slut så kommer det även finnas praliner på mellandagarna 27,28… tills det säljer slut.
Askarna kommer finnas i storlekar 6, 9 & 12 bitars, kanske nån lyxig, ännu större ask.
Planerade 3 Julsmaker:
Casablanca – apelsin, Cointreau & pepparkaka
New Orleans – pekannötter & lönnsirap
Vana Tallinn – kokos & the famous rombaserad örtlikör Vana Tallinn
….men sedan dök ju Dubai upp. Så planerna är att även göra Dubai praliner efter den viralt überpoppisen Dubai Chocolate.
Vad är det egentligen? Det är en variant av den klassiska Kunafa desserten. Fyllningen är blandning av pistagekräm, tahini (sesampasta) och kadayif-deg (vetemjöl, majsolja, socker, salt och vatten). Kadayif-degen steks med mycket smör som ger en härlig krispig konsistens. Omsluten ev ett lager mörk choklad av bästa kvalitet, från Cluizel såklart.
I min Dubai choklad har jag även tillsatt vit choklad för att ge sötma, få bättre textur och hållbarhet. Den här lyxiga chokladen sticker ut med sin krispiga textur och unika kombination av smaker från Mellanöster. Att smaka – är ett måste!