Du visar för närvarande Sillens dag 17 september var en succé
Sillens Dag

Sillens dag 17 september var en succé

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter

Skapade fyra olika sillar med fyra olika namn och smak. Först ut var Skillinge sill, som jag ju egentligen har gjort innan också. Det är mörkchokladsill, som är målad med svart, grått och silver – ser ut som riktig sill. Fylld med saltkola.
Nästa var svart saltlakritssill som självklart fick namnet Brantevik Black. Glansig svart sill, gjuten i karamellchoklad och fylld med saltlakritskola.
Sedan visste jag att en av sillarna ska smaka bryntsmörkola och det fick ju bli Buhres Bryntsmörkola. Fisken fick även en gullig skimmer och jag började kalla denna för guldfisk. Guldfisken leder firkförsäljningen, allatså är den fisken som sålt bästa av alla dessa fyra. Vet inte ”make a wish when you eat your golden fish” har påverkat valet när folk har handlat?
Sist ut var orange-röd-guldig eldig sill. Mörka chokladfisken är fylld med syrligt passionfruktskola och simmar på mjölkchoklad botten. Namnet fick bli Sjöfolkets Sura.
Vilken fisk är din favorit? Eller har du inte hunnit handla än? ”Fisk”butiken är öppet fredagar och lördagar kl 11-16 och just nu finns det alla fyra sorters fiskar i nätet.