Du visar för närvarande Påskförberedelserna har börjat….
2021 påskkycklingar

Påskförberedelserna har börjat….

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter

Påsken närmar sig. Solen lyser. Det ska bli pastelliga påskpraliner i fyra olika smaker och jag har redan satt igång. Det ska även bakas nya påskbomber (påskägg + chokladbomb – blandas med het mjölk och njutas) samt STORA HANDMÅLADE PÅSKÄGG som innehåller mini chokladprovning med facit.
Vad kan vara bättre än att efter all påskmat njuta av en magiskt god pralin, eller två…eller testa chokladprovningen hemma?

Passa på nu; jag har precis börjat gjuta ett gäng praliner som heter duga. Du får superfärska, alldeles nygjorda praliner med smaker som får smaklökarna att dansa. Ja ja jag vet att det låter klyschigt, men det är faktiskt sant. Praliner är min passion. Och sin passion slarvar man inte med.

Vad sägs om söta gula kycklingformade praliner som smakar banan? Jag lovar de är godare än det låter. Måste helt enkelt smakas! Banan är en ingrediens i det hela men jag har också lagt till liiite bananlikör (jamen, hur gott är det inte??) bara för att runda banansmaken lite fint. Det smakar INTE alkoholig banan. Bara god banan. Ja, passionen för banan (liksom saltkola) delar inte alla. Men det är en helt annan sak i en hantverksmässigt tillverkad pralin. Går inte att jämföra!

Pistagepralinen är en annan ”måste-smak” till påsken. Gult och grönt passar väl bra till påsk, eller?

Och så lite rosa såklart.  Funderar på att blanda med pastellig lila? Kanske. Jordgubbscheesecake i en pralin. Det är svårt att beskriva smak-kombon i ord – jordgubbar, vanilj, cheesecake och krispig digestivbotten. Måste upplevas. Testbatch blev precis godkänt av mig, bara pyttesmå justeringar för att det ska bli ännu goare.

Som avslut, som man endera älskar eller hatar: saltkola. Och för att den blir en sån himla fin avslutning på banan, pistage, jordgubb. Och så en liten saltkolasmakbrytning på slutet.

Hur gott? Jätte!

Lägg din beställning i webshopen nu så du hinner få din ask påskpraliner innan det tar slut. 
Du kommer även hitta dessa godingar i fyra REKO ringar nära mig: Reko ring Malmö, Reko ring Hyllie, Reko ring Limhamn & Reko ring Bjärred & Löddeköpinge.